ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
  
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  
ΑΘΗΝΑ  2103601955
ΑΘΗΝΑ 
|
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310260241
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
|
ΠΕΙΡΑΙΑΣ  2104102829
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 
   

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ


 

1. Χρήσιμες συμβουλές για καναπέδες

2. 
Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα από ξύλο

3. 
Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα με επένδυση από τεχνητό καπλαμά

4. 
Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα με επιτοίχια εξάρτηση

5. 
Χρήσιμες συμβουλές για στρώματα

6. Χρήσιμες συμβουλές για χαλιά


 

1. Χρήσιμες συμβουλές για καναπέδες

  Για την καλή διατήρηση της φόρμας των καναπέδων φροντίζετε να κάθονται όσα άτομα προβλέπονται (2θέσιος – 3θέσιος). Αποφύγετε το κάθισμα στα μπροστινά άκρα του, γιατί αν αυτό γίνεται συνέχεια, τα μαξιλάρια της έδρας κινδυνεύουν να παραμορφωθούν. Τα μπράτσα και τα υπόλοιπα στοιχεία του σκελετού δεν πρέπει να επιβαρύνονται. Τα παιδιά δεν πρέπει να χοροπηδούν πάνω στον καναπέ, ούτε να στέκονται όρθιοι οι ενήλικες.

Αν ο καναπές διαθέτει αποσπώμενο ύφασμα, αφαιρέστε το αργά και προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή επικοινωνήστε με το κατάστημα για οδηγίες πλυσίματος. Εμείς πάντως συνιστούμε να αποτανθείτε σε ένα καθαριστήριο για υφάσματα επιπλώσεων. Σε περίπτωση τοπικού καθαρισμού χρησιμοποιείστε κάποιο εξειδικευμένο προϊόν για στεγνό καθάρισμα.

Σχετικά με τα υφάσματα microfibra Easy Clean, είναι πολύ πρακτικά και καθαρίζουν από έναν μεγάλο αριθμό λεκέδων, όμως, η έκταση, η ποσότητα και το βάθος του λεκέ είναι καθοριστικό για την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού. Δεν είναι το ίδιο να πέσει μισό φλιτζάνι καφές ή μισό ποτήρι κρασί με το να πέσει ένα πιάτο φασολάδα ή να αδειάσει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί σε ένα μαξιλάρι του καναπέ.

Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιείτε σεσουάρ για να στεγνώσετε το σαλόνι σας (ισχύει για όλους τους καναπέδες και τους δερμάτινους).

Ένα απλό πέρασμα των καναπέδων, σε τακτική βάση, με κάποιο ειδικό καθαριστικό, αρκεί για να διατηρήσει το καθιστικό σας καινούριο για πολλά χρόνια. Κατά την αποσυσκευασία μην χρησιμοποιείτε αιχμηρό αντικείμενο.

Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικής ποιότητας αφρώδη υλικά και συνδυασμών τους. Ανάλογα με το γέμισμα διατηρούν τη φόρμα τους ή κρατούν πιο ελεύθερο σχήμα. Ανάλογα με το βάρος του ανθρώπου και την συχνότητα χρήσης σε συγκεκριμένο σημείο εξαρτάται και η ακεραιότητα της μορφής και του όγκου του μαξιλαριού. Ενημερωθείτε από το κατάστημα αγοράς για το είδος των δικών σας μαξιλαριών.

 Πίσω στην αρχή
 


2. Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα από ξύλο

Τα έπιπλα από ξύλο ή φυσικό καπλαμά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, στην έκθεση στον ήλιο, την υγρασία κλπ. Για να τα διατηρήσετε αναλλοίωτα πρέπει κατά καιρούς να τα στιλβώνετε με ειδικά προϊόντα-πάστες, ανάλογα με το υλικό τους, που θα τα βρείτε μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα και όχι σε supermarket.

Έχετε κατά νου ότι η συνεχώς μεταβαλλόμενη τεχνολογία των υλικών φινιρίσματος - λουστραρίσματος δεν είναι πάντα συμβατή με την ενίοτε παρωχημένη τεχνολογία των στιλβωτικών και καθαριστικών. Ένα πέρασμα με καθαρό πανί νοτισμένο σε διάλυμα νερού και ελάχιστο ήπιο απορρυπαντικό είναι αρκετό για την καθημερινή συντήρησή τους όμως η ποσότητα νερού δε θα πρέπει να είναι υπερβολική.

Όταν γίνονται μετακινήσεις στο χώρο, καλέστε εξειδικευμένους τεχνίτες. Μπορεί να κοστίσει κάποια χρήματα, αλλά να είστε σίγουροι πως θα ανταμειφθείτε στο μέλλον. 

Ακούστε με προσοχή τις οδηγίες σωστής χρήσης που σας δίνουν οι άνθρωποί μας όπως πώς ανοίγουν τα τραπέζια δείπνου, πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί σε κρεβάτια και συρτάρια. Παρακολουθείστε την συναρμολόγηση των επίπλων σας και φροντίζετε όλες οι βίδες να τοποθετούνται στο έπιπλο κατά το μοντάρισμα και να είναι πάντα στη θέση τους σωστά βιδωμένες, όπως π.χ. στα χερούλια που συνήθως χαλαρώνουν και καταπονούν στα σημεία αυτά το έπιπλο ή μειώνουν την λειτουργικότητα του.

Φροντίζετε οι πόρτες από τις ντουλάπες ή τους μπουφέδες να μην μένουν ανοικτές. Το βάρος τους, ιδιαίτερα στις ντουλάπες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Μην σέρνετε τα έπιπλα κατά τις μετακινήσεις τους και αποφεύγετε τα χτυπήματα. Κατά την αποσυσκευασία μην χρησιμοποιείτε αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. φαλτσέτα, μαχαίρι, κοπίδι) για την απομάκρυνση των υλικών συσκευασίας.

Μην φορτώνετε υπερβολικά τα συρτάρια γιατί επιβαρύνονται οι μηχανισμοί και η στατική δομή του επίπλου σας. Εάν υπάρχουν πόμολα τότε το συρτάρι πρέπει να ανοίγει και με τα δύο χέρια.

Μην γέρνετε προς τα πίσω τις καρέκλες όταν κάθεστε. Η στήριξη στα δύο πόδια είναι επικίνδυνη.

 

 Πίσω στην αρχή

3. Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα με επένδυση από τεχνητό καπλαμά

  Οι τεχνητοί καπλαμάδες είναι ένα εξαιρετικό ανθεκτικό υλικό σε διάφορα χρώματα, αποχρώσεις και υφές που προσομοιώνουν τον φυσικό, αλλά έχουν πολλαπλάσια αντοχή και βέβαια είναι σημαντικά πιο οικονομικοί.

Δεν χρειάζονται στίλβωμα και καθαρίζονται εύκολα με υγρό πανί. Όπως τα περισσότερα έπιπλα χρειάζονται προσοχή στην έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο και την υγρασία. 

Το νερό είναι σε γενικές γραμμές φιλικό προς τους τεχνητούς καπλαμάδες. Προσοχή χρειάζεται μόνο στα πλαϊνά τμήματα (σόκορα) από όπου μπορεί να εμποτιστούν και να φουσκώσουν.

 Πίσω στην αρχή


 

4. Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα με επιτοίχια εξάρτηση


Σε όλα τα έπιπλα που περιλαμβάνουν επιτοίχια στοιχεία (συνθέσεις, ράφια κ.λπ.) πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στη θέση και τον τρόπο εξάρτησής τους από τον τοίχο.

Χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα βύσματα που παρέχονται με τη συσκευασία και ελέγχετε κάθε φορά την ποιότητα του τοίχου στον οποίο θα τα εξαρτήσετε. Ένας σαθρός τοίχος, με κακής ποιότητας υλικά ή μια τοιχοποιία με μεγάλη ποσότητα σοβά για την κάλυψη ατελειών, δεν ενδείκνυνται για βαριές εξαρτήσεις. Σύντομα, από το βάρος και μόνο του επίπλου θα δημιουργηθούν προβλήματα. Κατά τη διάτρησή τους με το ηλεκτρικό δράπανο, τέτοια θέματα αποκαλύπτονται εύκολα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο είναι να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού.

Μην υπερφορτώνετε με βαριά αντικείμενα ή βιβλία τα ράφια του τοίχου. Τα βιβλία έχουν συχνά μεγάλο βάρος για τον όγκο τους και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες μέγιστης φόρτωσης του κατασκευαστή. Μια εύκολη τακτική που μπορείτε να υιοθετήσετε για να μην κινδυνέψει το έπιπλο, εσείς ή τα παιδιά σας, είναι να υπολογίζετε 1,5 κιλό βάρους ανά βύσμα εξάρτησης στον τοίχο. Για παράδειγμα, ένα ράφι που στηρίζεται στον τοίχο με 2 βύσματα δεν πρέπει να δεχτεί πάνω από 3 κιλά.

Οι πληροφορίες αυτές, που απορρέουν από την εμπειρία, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μας δίνουν οι πιστοποιημένοι συνεργάτες μας, αφορούν, όχι μόνο σε δικά μας έπιπλα, αλλά και σε όλα τα είδη που εξαρτώνται από τοίχους, είτε είναι κατασκευασμένα από υλικά τεχνολογίας, είτε από φυσικά υλικά, που είναι και πιο βαριά σε σχέση με τον όγκο τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στις επιτοίχιες εξαρτήσεις των παιδικών δωματίων, όπου κινούνται, παίζουν και κοιμούνται παιδιά. Αποφύγετε τα ράφια πάνω από τα παιδικά κρεβάτια, εφαρμόστε την καλύτερη δυνατή στήριξη στα επιτοίχια στοιχεία και φροντίστε να δέχονται λιγότερο φορτίο.

 

 Πίσω στην αρχή

 

5. Χρήσιμες συμβουλές για στρώματα

  Εάν έχετε παραγγείλει στρώμα από άλλη εταιρεία ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ορθή χρήση του. Τα στρώματα γενικά πρέπει να μετακινούνται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ώστε να γίνεται σωστή ανακατανομή των εσωτερικών στοιχείων και να στεγνώνει εντελώς η κάθε πλευρά από την υγρασία που μεταφέρουμε καθημερινά. Μη διπλώνετε ποτέ ένα στρώμα, θα το καταστρέψετε. Πέραν δεκαετίας η ποιότητα ακόμα και του πλέον εξαιρετικού στρώματος έχει αλλοιωθεί σε φρεσκάδα υλικών και εργονομία. Έχετε κατα νου ότι δεν πρέπει να φορτίζετε με το βάρος του σώματος το ίδιο σημείο συνεχώς. Τα στρώματα μπορείτε να τα καθαρίζετε με σόδα ή με αντιβακτηριδιακό σπρέû.

 

6. Χρήσιμες συμβουλές χαλιά

 

5. Χρήσιμες συμβουλές για χαλιά

Τα χειροποίητα χαλιά ΕΚΒΑΤΑΝ χρειάζονται συχνή φροντίδα και μεράκι. Διαλέξτε λοιπόν μια μέρα με ηλιοφάνεια για τον καθαρισμό των χαλιών σας και αφού εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υλικά, ξεκινήστε.
Ο πιο συνήθης τρόπος καθαρισμού των χαλιών είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Κάνει πιο ζωντανά τα χρώματα και επιπλέον έχει απολυμαντική δράση. Αυτό είναι απλό και μπορεί να γίνει στο σπίτι σας.
Το βαθύ καθάρισμα που πρέπει να γίνεται κάθε 4-5 χρόνια, αφήστε το στα χέρια των ειδικών καθαριστών, του τμήματος Service των καταστημάτων ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ, που εκτός από το πλύσιμο και τη συντήρηση, παρέχουν υπηρεσίες και στην επιδιόρθωση των χαλιών.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΜΑΛΛΙΝΑ ΧΑΛΙΑ Καθαρίστε τα με την ηλεκτρική (μέγιστη ισχύ 1600 watt) με κατεύθυνση πάντα προς τη φορά του πέλους.
Η σκόνη που μαζεύεται πάνω σε ένα χειροποίητο χαλί ΕΚΒΑΤΑΝ μπορεί να επηρεάσει την μακροβιότητα του. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο το να το καθαρίζεται μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

Με ένα ειδικό ξεσκονιστήρι χτυπήστε ελαφρά το χαλί από την πίσω πλευρά, ώστε η σκόνη να μετακινηθεί από το στημόνι, όπου έχει επικαθίσει, στην επιφάνεια του πέλους. Τραβήξτε, στη συνέχεια, με την ηλεκτρική σκούπα, τη σκόνη που επικάθισε στην επιφάνεια του.

Ετοιμάστε ένα διάλυμα, με ουδέτερο απορρυπαντικό για πολύ ευαίσθητα ρούχα, με αναλογία μια κουταλιά της σούπας ανά 5 λίτρα νερού. Μουσκέψτε ένα άσπρο πανί στο διάλυμα και τρίψτε μια γωνία του χαλιού.
Αν το πανί χρωματιστεί απευθυνθείτε σε εμάς.
Αν το πανί δεν χρωματιστεί, βουρτσίστε το χαλί, με μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένη στο διάλυμα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Προσέξτε να μην αφήσετε ίχνη απορρυπαντικού πάνω στο χαλί. Προσέξτε να μην ποτίσετε τη βάση του χαλιού (στημόνι). Εάν το χαλί είναι πολύ βρεγμένο, στεγνώστε το από την πίσω πλευρά με ένα πιστολάκι μαλλιών

ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ
Αφαιρέστε τους λεκέδες με απορροφητικά χαρτομάντιλα και χρησιμοποιήστε στη συνέχεια τα υλικά που αναγράφονται στην κατάσταση με ένα καθαρό ύφασμα, αρχίζοντας πάντα από την άκρη προς το κέντρο του λεκέ και προς τη φορά του πέλους. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΙ.
Μην μουσκεύετε το χαλί περισσότερο από το κανονικό. Μετά τον καθαρισμό στεγνώστε το χαλί ΕΚΒΑΤΑΝ με ένα πιστολάκι μαλλιών.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΧΑΛΙΩΝ
Τυλίξτε το χαλί και τοποθετήστε το χαλί μέσα στη συσκευασία του. Μην αποθηκεύετε το χαλί σε πλαστικούς σάκους γιατί δεν μπορεί να αναπνέει.
   

 Πίσω στην αρχή

 

SaveSave
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
 


   
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
      5ο χλμ. Θεσ/νίκης - Λαγκαδά (στροφή Ωραιοκάστρου) | Τ 2310 681494 | F 2310 681732
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ Ν. ΕΓΝΑΤΙΑΣ
      7o χλμ. Θεσ/νίκης - Μουδανιών | Τ 2310 475008 | F 2310 474183
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΣΙΜΙΣΚΗ
      Τσιμισκή με Εθνικής αμύνης γωνία | Τ 2310 260241
ΑΘΗΝΑ ΑΛΙΜΟΣ
      Λεωφ. Ποσειδώνος 61Α | Τ 210 9820080 | F 210 9856103
ΑΘΗΝΑ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
      Λεωφ. Μεσογείων 308 (Στάση Νομισματοκοπείο) | T 210 6547241 | F 210 6564286
ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
      Λιοσίων 153-157 (Στάση Αττική) | T 210 8222230 | F 210 8222231
ΑΘΗΝΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
      Ακαδημίας & Κριεζώτου | T 210 3652200 | F 210 3652300
ΑΘΗΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
      Λεωφ. Κηφισίας 239 | T 210 8084932
ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
      Λεωφ. Κηφισού 60 (Γέφυρα Ροσινιόλ) | T 210 5712121 | F 210 5714141
ΑΘΗΝΑ ΨΥΧΙΚΟ
      Λεωφ. Κηφισίας 230 (Πεζογέφυρα Κολεγίου Ψυχικού) | T 210 6777766 | F 210 6722244
ΑΘΗΝΑ ΙΛΙΟΝ
      Θηβών 281 | T 210 5723000 | F 210 5723003
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
      Γρ. Λαμπράκη 21 | T 210 4102829 | F 210 4130643
ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ  | ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Copyright © 2015 - 2017 -- marmaridis.gr | -- Κατασκευη eshop by infocus
 


   
ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ
Copyright © 2015 - 2017 -- marmaridis.gr | -- Κατασκευη eshop by infocus
Back to top